Szökik az ötmilliárdot csaló bróker

A párizsi politikai elitet is felkavarta Jérome Kerviel, a legismertebb francia „fehérgalléros" elítélt bejelentése, miszerint Olaszországban marad, és nem akar visszatérni Franciaországba, hogy megkezdje a börtönbüntetése letöltését.

Kervielt még 2010-ben, egyedüli felelősként ítélték el, amiért két évvel korábban 4,9 milliárd eurót játszott el jogtalanul a pénzpiacokon a Société Générale alkalmazottjaként. A 4,9 milliárd visszafizetése mellett öt év börtönt kapott. Ebből három letöltendőt, amelyből előzetesben 41 napot ült le. Most kellene megkezdenie a hátraévő büntetés letöltését. Ügyészség közlések szerint a bróker most szökésben lévő bűnözűnek számít, és európai elfogatóparancsot adnak ki ellene, Kerviel viszont nem kevesebbet akar, mint kihallgatást, valamint tanúvédelmet Francois Hollande köztársasági elnöktől.

A radikális jobb-, és baloldal eközben egyaránt a „rendszert" hibáztatja, amely megúszta az ügyet, és végül csak Kerviel viszi el a balhét. - Ez a spekuláció rendszere: a bankok folyamatosan ügyfeleik betétjeivel kaszinóznak – hangoztatta Marine Le Pen, a szélsőjobboldali Nemzeti Front elnöke.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.