Szlovák EP-képviselők magyar mezben?

A szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának (MKP) igazi szövetségesei Budapesten vannak – állítja hétfői jegyzetében a Hospodárské Noviny című szlovák gazdasági napilap, amely szerint Csáky Pál pártelnök egyedüli választása a jelenlegi helyzetben Orbán Viktor lehet.

A Magyar Koalíció Pártja ismét világosan megmutatta, kit tekint igazi barátainak. A párt elnökének Csáky Pálnak elég volt  néhány lépést megtenni a Párkányt Esztergommal összekötő Mária  Valéria hídon, amelynek magyarországi hídfőjénél Orbán Viktor, a  jobboldali Fidesz elnöke tárt karokkal várta. Ilyen pillanatokban  eltűnik minden emlék a Mikulás Dzurindával és Pavol Hrusovskyval  együtt alkotott koalícióról – írta a lap.

Csákynak és csapatának az igazi barátai a Hospodárské Noviny szerint most másutt vannak - Budapesten. Fenntartani a Dzurinda kormány idején kialakult régi kapcsolatokat azon pártok számára, amelyeket valamikor is csak a kormányzásban való részvétel tartott  együtt, egyre nagyobb probléma. A pártok most saját magukkal vannak elfoglalva, és még leghűségesebb szurkolóik sem bíznak abban, hogy a  koalíció az egykori felállásban újra hatalomra kerülhetne. Különösen olyan időkben, amikor az összes szlovákiai párt számára már Csáky meghívásának mérlegelése is egy jövőbeni koalícióba „megemészthetetlen falat”.

„Ilyen helyzetben az MKP elnökének egyetlen választása van – Orbán Viktor. A Fidesz elnöke ezt nagyon jól tudja, és ragyogó módon politikai pontokra tudja ezt változtatni a határok északi és déli  oldalán. A politikai nagygyűléseken és a pártkongresszusokon erősödő kölcsönös támogatás jelzi, hogy a Duna két oldalán egy új erős koalíció van születőben. Ez sejtetni engedi, milyen mezt öltenek az  MKP képviselői a jövőbeni Európai Parlamentben. Az biztos, hogy ez nem lesz Szlovákia kettős keresztes meze” – zárja jegyzetét a pozsonyi lap.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.