Koszorúér-elzáródással kezelik Robert Ficót

Koszorúér-elzáródást állapítottak meg a csütörtöki kivizsgálásokon Robert Fico szlovák kormányfőnél, aki megfigyelésre egyelőre kórházban marad, hogy teljes nyugalomban legyen és mentesítsék őt minden negatív hatás alól – tudtuk meg megbízható forrásból.

A miniszterelnök állapotáról Dobroslava Krajaicová, a pozsonyi Szív-és Érrendszeri Megbetegedések Országos Központjának szóvivője a család kérésére csupán annyit közölt, hogy a miniszterelnök tudatánál van, és gond nélkül kommunikál a személyzettel. 

Ficót megfigyelés alatt tartják. A klinika szóvivője szerint erre az intézkedésre főleg azért van szükség, hogy teljes nyugalomban legyen a miniszterelnök, mentesítsék őt minden negatív hatás alól.

A szlovák kormányfő kedden reggel a szokásos Duna-parti kocogása közben rosszul lett, nyomás érzett a mellében és szívritmuszavarokat észlelt. Azóta nem mutatkozott a nyilvánosság előtt, a szerdai kormányülésen viszont részt vett, de a szokásos sajtótájékoztatón már nem jelent meg.

Csütörtök reggel ismét rosszul érezte magát, ezért felkereste a pozsony-kramárei egyetemi kórházat, ahonnan azonnal a közeli, szív- és érrendszeri betegségek kezelésére szakosodott klinikára szállították – tudtuk meg Beatrice Szabóová pozsonyi kormányszóvivőtől, aki hozzátetette azt is, hogy lemondták Robert Fico minden hivatalos programját, esedékes csehországi hivatalos látogatását is.

A helyszínre érkezett a kormányfő felesége, Svetlana is, aki hosszasan konzultált az intézmény vezetőivel, majd pedig távozott. Az újságírók kérdéseire nem válaszolt – tudta meg a topky.sk internetes portál.

Az 51 éves Robert Fico évek óta gerincbántalmaktól szenved, tavaly ideggyulladással kezelték. 2014-ben focizás közben elszakadt az Achilles-ina.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.