Szívesen látnák soraikban Depardieu-t az orosz kommunisták

Azok után, hogy Gérard Depardieu megkapta az orosz állampolgárságot, az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártja felkérte a francia színészt, hogy csatlakozzon a szervezethez.

"Hivatalos levelet írtam Depardieu-nek Franciaországba, hogy meghívjam, csatlakozzon a párthoz. Úgy gondolom, ő nagyon tiszteli édesapját, aki tagja volt a kommunista pártnak, és vele azonos nézeteket vall" - idézte Valerij Raskint, az párt moszkvai szervezetének vezetőjét a RIA Novosztyi orosz hírügynökség. Most várjuk válaszát - tette hozzá Raskin, aki közölte, hogy a pártban korábban nem vitatták meg ezt a kérdést.

Depardieu eddig kevés nyílt szimpátiát mutatott az orosz kommunisták eszméi iránt: a szervezet nézeteiben elkötelezett a marxista ideológia iránt, nem újult meg, mint baloldali demokratikus mozgalom - jegyezte meg az orosz hírügynökség.

Depardieu a hazájában a szocialista kormányzat által tervbe vett luxusadó bevezetése miatt bejelentette, hogy elhagyja Franciaországot. Belgiumban vett házat, majd orosz állampolgárságot kapott - személyesen Vlagyimir Putyin elnöktől. A színészt Montenegró kulturális nagykövetnek kérte fel, egy szibériai színház pedig felajánlotta, hogy márciustól szerződteti.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.