Színt kell vallaniuk, kivel feküdtek le

A német Igazságügyi Minisztérium törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentben, amely kötelezné az anyákat, hogy apasági perek során elárulják, kikkel volt szexuális kapcsolatuk a fogantatási időszak alatt.

Az intézkedés azon esetekben lesz alkalmazható, amikor a férfi apaként nevelte gyermekét de később kiderült, hogy mégsem az ő gyermekét szülte meg párja és pénzügyi jogorvoslatot kér a bíróságon. Amennyiben a nők elárulják, ki mással feküdtek le a gyermek fogantatásakor, könnyebben visszakövetelhetik a tartásdíjat a vér szerinti apától - írja a BBC.

Heiko Mass igazságügyi miniszter úgy fogalmazott, több jogi védelmet kell nyújtaniuk azoknak a férfiaknak, akik korábban anyagilag gondoskodtak a gyerekről, akit valójában nem is ők nemzettek, és pénzügyi kompenzációt szeretnének.

A törvényjavaslatot még a parlamentnek is meg kell szavaznia. A korábbi gyakorlattal ellentétben a férfiak két évi tartásdíjat igényelhetnek vissza.

S hogy hány embert érinthet ez a javaslat? Egy a témával foglalkozó, a British Medical Journal-ban 2005-ben publikált cikk szerint minden 25. gyereket nem a vér szerinti apja nevel, hanem az a férfi, aki azt hiszi, hogy ő a gyermek apja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.