Szilikonmell karácsonyra?

Megtiltaná a CDU és az SPD, hogy a húsz év alatti fiatalokon esztétikai műtéteket végezzenek Németországban. A tervezett szabályozást ifjúságvédelmi érvekkel indokolják.

Sem a mellplasztika, sem a zsírleszívás nem tartozik azok közé az orvosi beavatkozások közé, amelyekkel a páciensek ne várhatnák meg a 20. születésnapjukat – vélik a német kereszténydemopkraták és a szociáldemokraták egészségügyi politikusai. Bár a koalíciós szerződésben közvetlenül nem szerepel, a 2014-re tervezett prevenciós törvény tiltani fogja, hogy a kiskorúak szépészeti műtéteknek vessék alá magukat – számolt be hétfő reggel a Frankfurter Rundschau.

Kivételt csak az egészségügyi okból szükséges operációk képeznek, melyeknek körét a rendelet első hallásra kissé szubjektív vezérelv mentén igyekszik behatárolni: azok az esetek számítanak orvosi szempontból indokoltnak, amelyekben saját külseje lelkileg is különösen megterheli az érintettet. – Az ifjúságvédelem feladata, hogy megóvja a fiatalokat a szépségőrület káros hóbortjaitól. Testi és lelki szempontból is végzetes következményei lehetnek annak, ha egy növekedésben lévő szervezetet ilyen beavatkozásnak vetnek alá. Elfogadhatatlannak tartom, hogy egy 15 éves lány mellimplantátumot kapjon karácsonyra – indokolta a döntést Jens Spahn egészségügyi szóvivő a Spiegel Online hírportálnak.

A példa nem teljesen légből kapott: a felmérések szerint Németországban a plasztikai műtétek tíz százalékát kiskorúakon végzik. – Az említett számok elsősorban olyan plasztikai sebészeti beavatkozásokra vonatkoznak, amelyek például a kéz torzulásait hozzák helyre, vagy maradandó égési sérüléseket kezelnek – finomítja az összképet a Német Plasztikai, Rekonstrukciós és Esztétikai Sebészek Társasága (DGPRÄC). A szabályozás a jövőben megköveteli a szakorvosi képesítést is, hiszen a DGPRÄC szerint jelenleg a beavatkozásoknak csak az 1,16 százalékát végzik a plasztikai sebészek. A kereslet pedig egyre nő: 2011-ben körülbelül félmillióan feküdtek esztétikai indíttatásból kés alá Németországban.

A rendelet értelmében a DGPRÄC által emlegetett esetekben a törvény hatálybalépése után is engedélyezett lesz az operáció. Az elálló fülek plasztikája előreláthatólag orvosi indokláshoz lesz kötve, ám azok a fiatalok elé, akik tetoválás és piercing után áhítoznak, a politikusok továbbra sem gördítenek akadályokat.

 

 

 

 

A német politikusok elfogadhatatlannak tartják, hogy egy 15 éves lány mellimplantátumot kapjon karácsonyra
Szilikon mellimplantátum
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.