​Szili Katalin Kaliforniában mondott ünnepi beszédet

Az Egyesült Államok nyugati partvidékének legnépesebb államában, Kaliforniában több helyütt is megemlékeztek az 1848-49. évi forradalomról és szabadságharcról. Arizonában a kaliforniai főkonzul köszöntötte az ottani magyarságot.

San Diegóban, Resedában, Los Angelesben, Fresnóban és Ontario városban is összegyűltek a magyar közösségek tagjai, hogy megemlékezzenek március 15-éről. Csaknem valamennyi ünnepségen képviseltette magát a Los Angeles-i főkonzulátus. A San Diegó-i Magyar Házban, a Los Angeles-i Egyesült Magyar Házban az ontariói Független Magyar Református Egyház emlékünnepségén részt vett és beszédet mondott Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, az Országgyűlés korábbi elnöke is. Ontarióban az istentisztelet után az ünneplők megkoszorúzták a hősök emlékére állított kopjafát. Az arizonai Phoenixben mintegy 800-850 magyar gyűlt össze, hogy megemlékezzenek az 1848-49-es forradalomról.

Kedden, azaz március 15-én, megemlékezéseket tartanak a magyar közösségek a texasi Dallasban és Austinban, az északnyugati Seattle városában, valamint az oregoni Portlandben is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.