Szijjártó halkan üzent a grúzoknak, nehogy Moszkvában is meghallják

Stratégiai hiba Grúzia integrációs folyamatának lassítása, fel kell gyorsítani a NATO bővítését - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek péntek délután Varsóban, ahol részt vesz a kétnapos NATO-csúcson.

Szijjártó Péter pénteken a NATO-Grúzia külügyminiszteri szintű ülésen vett részt, amelyet a csúcstalálkozó alkalmából tartottak.
A miniszter elmondta, az ülésen sürgette, hogy Grúzia kapjon meghívást a NATO-csatlakozásra, és szorgalmazta a NATO-bővítés felgyorsítását is.

"A NATO-nak súlyos kihívásokkal kell szembesülnie, és ilyen esetekben különösen igaz, hogy minél többen vagyunk, annál erősebbek vagyunk" - hangsúlyozta. "Stratégiai hiba Grúzia integrációs folyamatának lassítása" - tette hozzá.

Úgy vélekedett, hogy ha Grúzia NATO-integrációs folyamatában nem lesz előrelépés, akkor "ez mind a NATO, mind az euroatlanti integráció mellett elkötelezett grúz kormány hitelességét rombolni fogja".

A tárcavezető elmondta: az ülésen kifejezte Magyarország támogatását Grúzia szuverenitása és területi egysége mellett.

Az észak-atlanti szövetség kétnapos csúcstalálkozóját 28 tagország állam-, illetve kormányfőinek részvételével, Jens Stoltenberg NATO-főtitkár elnökletével rendezik meg. A magyar delegációt Orbán Viktor miniszterelnök vezeti, Szijjártó Péter mellett jelen van Simicskó István honvédelmi miniszter is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.