Szigorúan titkos e-maileket is kapott Hillary Clinton magánfiókjába

Huszonkét olyan e-mailt kapott a magán-, nem védett címére Hillary Clinton demokrata elnökjelölt-aspiráns, amelyek szigorúan titkos információkat tartalmaztak.

Clinton levelezéseit folyamatosan vizsgálják és hozzák nyilvánosságra, miután botrányba keveredett amiatt, hogy amerikai külügyminiszterként privát e-mail-címét használta hivatalos ügyek intézésére. A külügyminisztérium szerint most olyan levelekre akadtak – egészen pontosan huszonkettőre –, amelyek szigorúan titkos információkat tartalmaznak.

Ez az első alkalom, hogy ilyen leveleket találnak a Clinton által használt magán e-mail-címen – számol be a BBC. John Kirby külügyi szóvivő ugyanakkor megjegyezte, hogy az e-mailek nem voltak szigorúan titkos jelöléssel ellátva, amikor küldték őket. Kirby hozzátette, hogy a titkos információk miatt a leveleket semmilyen formában nem hozzák nyilvánosságra.

A hír a lehető legrosszabbkor jött Hillary Clinton számára, aki a demokrata elnökjelöltségért verseng Bernie Sandersszel. A két politikus között nagyon alacsony a különbség a támogatottságban a három nap múlva esedékes iowai elnökválasztó jelölőgyűlés előtt.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.