Szexuális támadás: elkezdődött az első kölni per

Elkezdődött pénteken az első kölni büntetőper, amelyet szexuális bűncselekmény miatt indítottak a németországi nagyvárosban szilveszterkor nők ellen elkövetett szexuális támadásokkal és rablásokkal kapcsolatban.
A kölni városi bíróság egy 26 éves algériai férfi ügyét tárgyalja, akit szexuális kényszerítéssel és rablással vádolnak. A vádirat szerint a kölni főpályaudvar előcsarnokában nagyjából tíz társával körbevett egy nőt, áldozata kiszolgáltatottságát kihasználva "szexuális indíttatásból" 2-3 percen keresztül tapogatta a fenekét, a derekát és a csípőjét, majd elvette tőle mobiltelefonját.

Bíróság elé állították 23 éves testvérét is, akit rablással és lopás kísérletével vádoltak meg.

A kölni ügy a második büntetőper, amelyet szexuális bűncselekmény miatt indítottak a Németországban szilveszterkor nők ellen elkövetett szexuális támadásokkal és rablásokkal kapcsolatban. Az első az ugyancsak észak-rajna-vesztfáliai Düsseldorfban kezdődött áprilisban egy 33 éves marokkói állampolgár ellen, aki ellen szintén szexuális kényszerítés a vád. Az ügyészség szerint a vádlott ismeretlen társaival körbevett és molesztált egy fiatal nőt szilveszter éjjel a düsseldorfi belvárosban.
Szilveszterkor Észak-Rajna-Vesztfália több nagyvárosában követtek el tömegesen nők sérelmére szexuális zaklatást és rablást. A legtöbb ilyen eset Kölnben történt. A városi ügyészség mintegy 1170 feljelentést regisztrált a szilveszteri támadásokkal kapcsolatban, ezek közül 492 feljelentést szexuális bűncselekmény miatt tettek.

Düsseldorfban a tartományi belügyminisztérium legutóbbi adatai szerint március végéig 177 bűncselekmény - köztük 118 szexuális bűncselekmény - került a városi rendőrkapitányságon a szilveszterkor történtek feltárására alakított nyomozócsoport elé.

A 16 német tartomány közül 12-ben történtek ilyen bűncselekmények szilveszterkor. A gyanúsítottak szinte kivétel nélkül külföldiek, mind férfiak, jellemzően észak-afrikaiak, többnyire menedékkérők, oltalmazottak, menedékjogi kérelem benyújtására várakozó vagy az országban jogcím nélkül tartózkodó személyek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.