Szeretkezz és háborúzz

Indiában a muzulmánok csinos ifjak csáberejét vetik be a vallási háborúban. Ha a szóbeszédnek hinni lehet, az a cél, hogy egyre több hindu lány térjen át és szüljön hithű muszlim gyermekeket, mert így előbb-utóbb többségbe kerülnek a muzulmánok.

Karnataka államban ősi hagyomány a vallási alapú asszonyféltés. A hindu halászok azt gyanították, hogy távollétükben a muzulmán kereskedők hozzáférhetnek a hátramaradt fehérnéphez, amazok pedig, valahányszor útra keltek karavánjaikkal, a hinduktól féltették hátrahagyott asszonyukat-lányukat. „A mai összeesküvés-elméletek tehát termékeny talajra találnak” ­– olvassuk Frédéric Bobintől a párizsi Le Monde-ban.

India-szerte kezd polgárjogot nyerni a „szerelemdzsihád” kifejezés. Azt a titkos stratégiát értik rajta, amelynek szellemében muzulmán harcosok a szerelem terén igyekeznek legyőzni az ősi ellenséget. Hindu lányokat próbálnak elcsábítani, majd áttéríteni az iszlám hitre. Indiában a lakosság hindu négyötöde és muzulmán hetede között ma is mindennaposak a súlyos erőszakos konfliktusok, de az egyre makacsabbul terjedő szóbeszéd szerint a muzulmán fél újabban a gyengéd párkapcsolatok terén veti be egyes katonáit.

Olyannyira, hogy Maharastra állam belügyi államtitkára vizsgálatot rendelt el az ügyben: állapítsa meg a rendőrség, összeesküvés-gyanúsak-e a közelmúltban kötött vegyes házasságok.

A szerelemdzsihád állítólag Kerala államban dúl a legintenzívebben. Az egyik helyi lap azt jelenti a csábítás frontjáról, hogy a csinos muzulmán ifjak a gimnáziumokból és az egyetemekről hazafelé tartó lányokat igyekeznek megkörnyékezni. A tudósító szerint az offenzívájukat irányító titkos szervezet bőkezűen ellátja őket pénzzel, szép autóval, elegáns öltözettel, szóval mindennel, ami a sikeres udvarláshoz kell. A házasságkötés után a lánynak nem hagynak más választást, mint hogy áttérjen az iszlám hitre, s eltűnjön családja elől a dzsihádista hálózat mélyén. Az újságíró 4000 ilyen esetről vél tudni, rendőrségi forrásból.

Aki nem hiszi, járjon utána – gondolhatta Kerala állam legfelsőbb bírósága, mert felszólította a rendőrséget, hogy indítson átfogó vizsgálatot a szerelemdzsihád ügyében. Az apropót két szerelembe esett lány eltűnése adta. Egyikük hindu, a másik keresztény. Mindkettejüknek muzulmán udvarlójukkal együtt veszett nyoma.

Az állam lakosságának egyötödét adó keresztény közösség legott összefogott a misszionáriusokat korábban rendszeresen támadó hindu szélsőségesekkel. A felek erkölcsrendészeti rajtaütésekre szakosodott amatőr csoportokat tartanak fenn.

Karnataka államban hindu szélsőségesek fényes nappal járőröznek a hindu leányok tisztaságán őrködve, és lecsapnak az eretnek párokra. A támadás rendszerint buszokon történik, mert másutt nehezen is sodródhatnának feltűnés nélkül egymás mellé a vegyes párok tagjai. Ahogy közelebbi kontaktusba lépnek, egy őrszem, például a buszvezető, fogja a maroktelefonját, s a következő megállónál már fel is szállnak a verőlegények. Válaszul a muzulmán ifjak a hindu fiúktól óvják hasonló módon a muzulmán lányokat.

Közben lehet, hogy a szerelemdzsihád csak az indulatok és a szembenállás fokozását szolgáló összesküvés-elmélet. Annak viszont elsőrangú.

Dél-indiai muzulmán hívők a mecset felé igyekeznek. Szerelemdzsihád
Muslims visiting Macca Masjid are reflected in a pool of rainwater, on the second day of the holy month of Ramadan, in the southern Indian city of Hyderabad August 24, 2009. Muslims around the world abstain from eating, drinking and sexual relations from sunrise to sunset during Ramadan, the holiest month in the Islamic calendar. This image has been rotated 180 degrees. REUTERS/Krishnendu Halder (INDIA RELIGION SOCIETY IMAGES OF THE DAY)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.