Szerdán köt koalíciós szerződést a VMSZ

A délvidéki magyr párt államtitkári posztokat kap a gazdasági, mezőgazdasági, infrastrukturális, szociális és egészségügyi tárcánál az új szerb kormányban.
A Szerb Haladó Párt (SNS) és a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) képviselői holnap írják alá a közös kormányzásban való részvételről szóló szerződést – adta hírül a belgrádi Novosti. Az SNS és a VMSZ közötti koalíciós megállapodás szerint az új kormány programjában különösen fontos szerepet kap a mezőgazdaság, a szociális politika, a gazdaság és a kisebbségi kérdések is.

Pásztor Bálint, a VMSZ elnökségi tagja úgy nyilatkozott: a VMSZ ragaszkodik ahhoz, hogy a megállapodás szövegébe kötelezettségként bekerüljön az is, hogy június 6-áig meg kell hozni Vajdaság új statútumát, év végéig pedig a tartomány pénzeléséről szóló törvényt. A VMSZ államtitkári posztokat kap a gazdasági, mezőgazdasági, infrastrukturális, szociális és egészségügyi tárcánál, továbbá titkárhelyettesi pozíciókat az uniós és a mezőgazdasági bizottságban.

Alekszandar Vucsics leendő miniszterelnök a tárcavezetők végleges névsorát április 25-re, új kormányt április 27-re ígért.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.