Szerbia nélkül tárgyalnak Európa jövőjéről Dubrovnikban

A szerb küldöttség lemondta részvételét a csütörtök kora este Dubrovnikban elkezdődött Croatia Summit 2009 tanácskozáson, amelyen Közép-Kelet Európa, valamint a Balkán államfői, miniszterelnökei, továbbá amerikai és uniós politikusok tárgyalnak Európa jövőjéről, energetikai, befektetési, fejlesztési és biztonsági kérdésekről.

A térségi konferencián Mirko Cvetkovic szerb kormányfőt, egyéb elfoglaltsága miatt, Vuk Jeremic külügyminiszter képviselte volna, aki a házigazda Jadranka Kosor, nemrég kinevezett új horvát miniszterelnök asszony, az esemény fővédnöke Carl Bildt svéd külügyminiszter, Bajnai Gordon magyar kormányfő, valamint James Steinberg amerikai külügyminiszter-helyettessel együtt szeretett volna felszólalni a csütörtök esti megnyitó ünnepségen.

A szervezők azonban a beszédét, protokoláris okokra hivatkozva, péntekre tették át. Jeremic nem sokkal a nemzetközi összejövetel kezdete előtt jelentette be, hogy országa emiatt nem vesz részt az idei Croatia Summiton.

A Horvátországban immár negyedik alkalommal megrendezett tanácskozáson egyebek mellett szó esik majd az uniós bővítési lehetőségekről, valamint a világválság térséget érintő hatásairól is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.