Szép Magyarország: Cohn-Bendit Jogtipró-díjat kapott Szájeréktől

Az EP zöldpárti frakciójának társelnöke Magyarország-ellenes megnyilvánulásai és intoleranciát, kettős mércét megtestesítő kezdeményezései miatt kapta az elismerést.

Szájer József és Hankiss Ágnes fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő a Szabadság Kör nevében szerdán eljuttatta Daniel Cohn-Benditnek, az EP zöldpárti frakciótárselnökének a strasbourgi irodájába az elmúlt éves tevékenysége miatt neki odaítélt Jogtipró-díjat.

A Szabadság Kör politikusok és közéleti személyiségek által 2007 októberében létrehozott civil szervezet, amelynek célja a szabadságjogok fokozott védelme. A civil szervezet 2009-től adományozza a Jogtipró-díjat olyan ismert személyeknek vagy intézményeknek, akik/amelyek semmibe veszik a demokratikus értékeket, az alapvető emberi és szabadságjogokat - tájékoztatta közleményében az MTI-t Szájer József, a kör egyik tagja.

A Jogtipró-díjat - amelyet egyébként egy fekete bakancs testesít meg - először Draskovics Tibor, korábbi magyar rendészeti miniszter kapta, tavaly pedig Robert Fico és a szlovák nyelvtörvény érdemelte ki az „elismerést".

Szájer és Hankiss a díjátadás kapcsán hangoztatta: „Daniel Cohn-Bendit Magyarország-ellenes megnyilatkozásai és önös politikai szempontok által motivált kezdeményezései az intoleranciát és a kettős mércét testesítik meg az Európai Parlamentben”.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.