Szeméttelepre kerültek 9/11 áldozatainak hamvai

A Pentagon megbízásából készült jelentés szerint a 2001. szeptember 11-i amerikai terrorcselekmények néhány áldozatának hamvai a szeméttelepen kötöttek ki.

A Pentagon megbízásából készült jelentés szerint szeméttelepre kerültek azoknak az áldozatoknak az elhamvasztott maradványai, akik a Pentagon elleni támadásban és a terroristák által eltérített repülőgép pennsylvaniai becsapódásakor vesztették életüket.

A Pentagon elleni támadásban 184 ember halt meg, és még negyvenen estek áldozatul, amikor a terroristák által eltérített repülő Pennsylvaniaban a földbe csapódott. Azt egyelőre nem tudni, hogy hány áldozat maradványai kerültek a szemétbe, és azt sem, hogy a World Trade Center elleni merénylet halottainak testrészeivel ugyanez történt-e.

Becsapódott egy repülőgép a Pentagonba is. A  Capitolium őrködött a romok felett
The damaged area of the Pentagon building, where a hijacked commercial jetliner slammed into it September 11, 2001, is seen in this file photo with the U.S. Capitol Building in the background, at sunrise on September 16, 2001. This year's anniversary of the September 11 attacks in New York and Washington will echo the first one, with silence for the moments the planes struck and when the buildings fell, and the reading of 2,792 victims' names. REUTERS/Larry Downing-Files HB/

A védelmi minisztérium a doveri katonai támaszpont temetkezési részlegén kezdett el vizsgálódni. A Washington Post értesülései szerint csak olyan testrészek hamvai kerültek a szemétbe, amelyeket nem tudtak azonosítani. Ezt a gyakorlatot röviddel a támadás után kezdték el alkalmazni, 2008 óta azonban tilos a maradványokat a szemétbe küldeni.

Leon Panetta védelmi miniszter szerint az eset rávilágít arra, hogy problémák vannak a doveri katonai támaszpont halottasházának az irányításával. A miniszter elmondta azt is, hogy mindent meg fognak tenni, hogy megvédjék az elesett hősök becsületét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.