Szemetet és festéket öntöttek a Pussy Riot két tagjára

A két énekesnő épp egy gyorsétteremben reggelizett, amikor szemetet szórtak rájuk, arcukra pedig festéket öntöttek.

Maria Aljohina és Nagyezsda Tolokonnyikova csütörtök délelőtt épp egy Nyizsnyij Novgorod-i McDonald's gyorsétteremben reggelizett, amikor férfiak egy csoportja lépett oda hozzájuk. Az eddig nem azonosított elkövetők szeméttel dobták meg a két ellenzéki énekesnőt, majd zöld és piros festéket öntöttek rájuk.

A börtönből nemrég szabadult punkzenekar tagjai egy videót is posztoltak az esetről. Ezen látszik, amint a hat férfi sértegeti az asztaluknál ülő nőket. A CNN szerint obszcén szavakkal illették őket, és kérték, hogy tűnjenek el a Moszkvától mintegy 400 km-re található városból, és menjenek inkább Amerikába. Egy idő után Tolokinnyova nem bírta a feléjük záporozó sértegetéseket, és felállt az asztaltól.

 

A Pussy Riot zenekar azt követően került a nemzetközi figyelem középpontjába, hogy 2012-ben, a szintén Pussy Riot-tag Jekatyerina Szamucevics társaságában egy számot adtak elő a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban. A performansz során arra kérték Szűz Máriát, hogy szabadítsa meg Oroszországot Vlagyimir Putyintól. Ezt követően letartóztatták őket, és huliganizmussal, valamint vallásgyalázással vádolták meg őket.

Végül csak ketten, Tolokonnyikova és Aljohina töltöttek hosszabb időt börtönben. Szabadságukért korábban szót emelt Madonna, Yoko Ono és a Nobel-békedíjas Aung Szan Szú Csí is. A két huszonéves nő tavaly decemberben Vlagyimir Putyin elnöki amnesztiájával nyerte vissza a szabadságát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.