Székesegyházba ment ölni egy orosz ámokfutó

A 25 éves biztonsági őr egy apácával és egy hívővel végzett mise idején Juzsno-Szahalinszkban.

Egy apácát és egy hívőt megölt, hat másik embert pedig megsebesített vasárnap az az orosz ámokfutó, aki a távol-keleti Juzsno-Szahalinszk ortodox székesegyházában, a Krisztus Feltámadásában mise alatt tüzet nyitott a jelenlévőkre. Az ámokfutó állítólag biztonsági őr, egy helyi cég 25 éves alkalmazottját a helyszínen elfogták. Nem állt ellen. Indítéka egyelőre nem ismert.

A merénylet idején az épület tele volt emberekkel. Azért nem volt több áldozat, mert sokaknak sikerült kimenekülnie. A sebesülteket főleg a lábukon érte találat. Az elhunyt apáca, Ludmilla nővér a székesegyházban dolgozott.

Szemtanúk szerint az ámokfutó mellén két kereszt is függött, amikor behatolt az épületbe, automata fegyvert használt, és főleg az embereket és az ikonokat vette célba. Kirill pátriárka a Kreml egyik székesegyházában tartott vasárnapi miséjén külön imádkozott a támadás áldozataiért és a sebesültekért – jelentette az ITAR-TASZSZ hírügynökség.

Az ámokfutóra hatósági közlések szerint most pszichiátriai vizsgálat vár. Az NTV televízió úgy tudja, a férfi aznap kapta meg a szolgálati lőfegyverét, amellyel a pénzszállító autókat kellett volna védenie.  Ha bűnösnek találják, életfogytiglant kaphat.

A Krisztus Feltámadása az orosz ortodox egyház szahalini és kuril-szigeteki püspökségének a főtemploma a 174 ezres Juzsno-Szahalinszkban. 450-500 hívő jár oda.

Egy héten belül ez a második megdöbbentő fegyveres merénylet Oroszországban. A múlt hétfőn egy moszkvai iskola 16 éves diákja, Szergej Gorgyejev ejtette túszul több társát, és lelőtte az egyik tanárát, valamint a helyszínre érkező rendőrök egyikét.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.