Szegényeknek adják az olimpia után maradó ételfelesleget

Az emberiség egyharmada alultáplált, miközben az előállított étel 30-50 százaléka minden évben a szemétben végzi. A szomorú képet akarja árnyalni  két séf – írja a Munchies.

A RefettoRio Gastromotiva programot a Michelin-csillaggal elismert olasz Massimo Bottura és társa, a brazil David Hertz indította el, Elképzelésük szerint összegyűjtik azt az ételfelesleget, amely az olimpiai faluban maradt a vasárnap záruló nyári játékok és a szeptember 2-án kezdődő paralimpia után, hogy napi ötezer adag ételt odaadjanak belőle a Rio de Janeiróban favelák szegényeinek.

A két séf elmondása szerint a feleslegessé váló ételeknek semmi baja, „csúnya" gyümölcsökről és zöldségekről van szó, olyan joghurtokról, amelyek szavatossági ideje két napon belül lejár és így tovább.

Bottura és Hertz reméli, hogy a program az olimpia után is folytatódhat, és mindenféle jövőbeli rendezvényről is eljuttathatják a felesleges ételt a szegényeknek. És nem állnak meg itt. Szakácstanfolyamokat akarnak indítani, valamint lakossági workshopokat is szerveznek, melyeken az egészséges és fenntartható étkezésre nevelnék a favelák népét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.