Szebbnél szebb tollakat kap Vaclav Klaus

Tollak százai gyűlnek, amióta az interneten megjelent az a videó, amelyen a cseh államfő trükkös mozdulatokkal zsebre tesz egy tollat

Több száz tollat és ceruzát kapott már eddig Václav Klaus a "Tollat az elnök úrnak!" elnevezésű a Facebook közösségi portálon megszervezett akció keretében. A gyűjtést azt követően szervezték meg, miután az interneten rendkívüli népszerűséget szerzett az a felvétel, amelynek tanúsága szerint Klaus április elején vendéglátója megkérdezése nélkül vágott zsebre egy töltőtollat – meglehetősen trükkös módszerrel - dél-amerikai körútja utolsó állomásán, Santiago de Chilében.

A tollak pontos számát maguk a szervezők sem tudják. "Pontos adatokkal nem rendelkezünk, de az a néhány száz is, amiről tudomásunk van, szép eredmény" - mondta Radek Rehácek, az akció egyik kezdeményezője. Az akcióba eddig 13,5 ezer ember kapcsolódott be, így várható, hogy az írószerek további százai érkeznek meg még a prágai elnöki hivatalba.

Rehácek és társai azt ajánlották az államfőnek, hogy a tollakat ne dobják ki, hanem ajándékozzák el a gyerekotthonokba, iskolákba. A szervezők ugyanakkor ismételten felszólították Klaust, válaszoljon a Facebookon közzétett nyílt levelükre.

(hirado.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.