Százötven menekült akarta megkerülni Románia felé a kerítést

Egy temesvári hírportál értesülései szerint vasárnap hajnalban egy 150 tagú migránscsoport próbált Magyarországra bejutni a magyar-román-szerb hármas határnál, a magyar határkerítést megkerülve, Románia érintésével. A román határrendészet megakadályozta a csoport belépését.
Az Opinia Timisoarei honlapján vasárnap arról számolt be, hogy a hármas határ térségében szolgálatot teljesítő román határrendészek hőkamerákkal észlelték a nagy létszámú csoportot. A román határrendészet nagy erőkkel vonult a helyszínre, ahová éjfél körül érkezett meg a férfiakból, nőkből és gyerekekből álló csoport.

A temesvári portál tudni véli, hogy a migránsok néhány képviselője - látván a határ román oldalán felvonultatott erőket - megpróbált alkuba bocsátkozni a román határőrökkel. A határrendészet képviselői azonban világossá tették számukra, hogy nem léphetnek be Románia területére, de ha ezt megteszik, visszatoloncolják őket Szerbiába.

A román határrendészek és a rendőrség egységei órákon át őrizték a térséget és vasárnap is folytatták a járőrözést, így a migránsokból álló nagy létszámú csoport nem lépte át a szerb-román határt.

Fabian Badila, a román határrendészet szóvivője az MTI kérdésére sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta a temesvári portál állításait. A szóvivő a határrendészet vasárnapi közleményét idézte, mely szerint a hármas határ közelében fekvő Nagyszentmiklós térségében négy illegális bevándorlót fogtak el a hatóságok. Közülük hárman irakinak, egy pedig palesztinnak vallotta magát. Őket tiltott határátlépés miatt állítják elő Romániában. A határrendészet azt is közölte, hogy felvették a kapcsolatot a szerb hatóságokkal a határsértők átadása ügyében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.