Százmillióért cserébe megússza a pert Ecclestone

Százmillió dollár megfizetéséért cserébe megszüntetik a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone elleni büntetőpert – közölte kedden Münchenben az ügyben eljáró tanácsvezető bíró.

Peter Noll elmondta: a bíróság elfogadta a védelem és az ügyészség közös javaslatát, és ítélethozatal nélkül megszünteti a megvesztegetés és hűtlen kezelésre felbujtás vádjával kezdeményezett eljárást.

A brit üzletember a német jogtörténetben rekordnak számító 100 millió dollár megfizetése révén büntetlen előéletű marad és folytathatja a munkát a Forma-1 élén.

Mint azt korábban megírtuk, a brit üzletembert azzal vádolták, hogy 33 millió euróval megvesztegette Gerhard Gribkowsky német bankárt, aki adócsalás miatt jelenleg is börtönben ül (a be nem vallott jövedelmének egy része épp az Ecclestone-tól származó 33 millió).

Gribkowsky az azóta csődbe ment BayernLandesBank vezére volt, akinek Ecclestone állítólag azért fizetett, hogy Gribkowsky a bank Forma-1-ben birtokolt többségi üzletrészét egy általa favorizált cégnek adja el.

Ezzel akarta biztosítani, hogy továbbra is ő maradjon a Formula-1 vezérigazgatója, valamint az ő kezében összpontosuljanak az igencsak jövedelmező kereskedelmi és közvetítési jogok, illetve a szponzori ügyek kezelése. Ecclestone mindvégig tagadta, hogy bárkit megvesztegetett volna. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.