Százhatvanezret adtak egy Charlie Hebdóért

Jóllehet a hírek szerint folyamatosan nyomják, még mindig nincs elég példány a piacon a Charlie Hebdo új számából. A szatirikus hetilap a múlt héten főszerkesztőjét és hét munkatársát veszítette el terrortámadásban, és átmenetileg a Libération szerkesztőségében talált otthonra.
Az újságosstandokon 3,50 euróba kerülő lapért szerdán hajnalban sorok álltak a párizsi kioszkoknál, és az első kötegek mindenhol hamar elfogytak. Ugyanez volt a helyzet Brüsszelben és több más európai fővárosban is. Az eBay árverésein legkevesebb húsz példányt kínáltak, a legolcsóbban 60 dollárért, azaz 16 ezer forintért.
A tegnapi szám Manuel Valls francia miniszterelnök kezében
A tegnapi szám Manuel Valls francia miniszterelnök kezében
Christian Hartmann / Reuters

Több licit akadt, amelyik 600 dolláron, azaz 160 ezer forint körül zárt. Volt eladó, aki ennél is nagyobb haszonban reménykedett, és 759 dolláros kezdőárat szabott. A CNN még egy 17 ezer 700 dolláros, azaz mintegy ötmillió forintos kezdőárú ajánlatot is említett – erre egyelőre nem akadt licitáló.

Az internetes árfelhajtókra előre gondolva a lapból mintegy ötmillió példányt nyomnak, így várható, hogy az üzérek haszna a következő napokban csökkenni fog.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.