Százan tüntettek a magyarok megbélyegzése ellen

A székelyföldi Gyergyószentmiklóson közel százan tüntettek szombat délután a romániai magyarsággal szemben megnyilvánuló „kollektív megbélyegzés" ellen - írta a Székelyhon portál.
A tiltakozó megmozdulást a Gyergyószéki Székely Tanács szervezte. Árus Zsolt, a tanács nemrég megválasztott elnöke elmondta: azt követelik, hogy a román hatóságok jogállamhoz méltón, átlátható, törvényes, tisztességes eljárás során, időhúzás nélkül vizsgálják ki Gyergyószentmiklós és Csíkszereda városvezetői ellen, illetve a terrorizmussal vádolt kézdivásárhelyi magyarok ellen indult eljárásokat.

Az esemény szervezője egyben szót emelt „a magyar közösség ellen irányuló kollektív megbélyegzés" ellen is, amely a kézdivásárhelyi terrorvád óta jellemzi a romániai közbeszédet. A tüntetők "Igazságot a meghurcoltaknak!", "Tiltakozunk a megbélyegzés ellen!", illetve hasonló feliratokat a magasba emelve vonultak fel Gyergyószentmiklóson.

„Az igazság nem létszámban, nem hangerőben mérhető, az igazság az igazság" - fogalmazott Árus. A hatóságok által kiemelt figyelemmel kísért tüntetés a székely himnusz eléneklésével zárult.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.