Száz halott az algériai repülőgép-balesetben

Egy katonai teherszállító zuhant le az északnyugat-algériai Oum el-Bouaghi tartományban. Fedélzetén katonák és családtagok utaztak.

Százkét ember meghalt, amikor kedden lezuhant egy katonai szállító repülőgép az északnyugat-algériai Oum el-Bouaghi tartomány területén – jelentette az Ennahar kereskedelmi televízió. A C-130 Herculessel Constantine és a tartományi főváros, Oum el-Bouaghi között elveszett a kapcsolat. Fedélzetén katonák és családtagok, illetve négyfőnyi kíséret utazott. Friss információk szerint a helyszínre vezényelt mentőalakulatok egy túlélőt találtak. Őt súlyos sérülésekkel, válságos állapotban szállították kórházba.

A hadsereg részéről Lahmadi Bouguern ezredes is, aki a zord időjárási viszonyokat, a heves széllökéseket tette felelőssé a katasztrófáért. A katonai teherszállító a déli Tamanrassetből szállt fel Constantine felé.

Az Atlasz hegylánca mentén fekvő Oum el-Bouaghi ötszáz kilométerre nyugatra fekszik a fővárostól, Algírtól. Ekkora légi szerencsétlenség Algériában utoljára tizenegy éve történt. Akkor az Air Algeria szintén Tamanrassetből induló repülőgépe zuhant le nem sokkal a felszállás után, 102 embert rántva magával a halálba.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.