Száz meztelen nő tiltakozott Donald Trump ellen

Száz amerikai nő vetkőzött le vasárnap az ismert fotóművész, Spencer Tunick kamerája előtt, hogy így tiltakozzanak Donald Trump ellen. 

A felháborodott nők Clevelandben, a Republikánus Párt ma kezdődő elnökjelölt-állító konvenciójának közelében szabadultak meg ruháiktól, hogy a republikánus párt nőkkel és kisebbségekkel szembeni, „elnyomó retorikája" ellen tiltakozzanak. A  fejük fölé tükröt tartottak, hogy ezzel szimbolizálják a nők haladó gondolkodását, és, hogy „tükröződő bölcsességük beragyogja a konvenciót". 

A New Yorkban élő fotográfus meztelen tömegeket ábrázoló fényképeivel vált ismertté, s elmondta: azért vágott bele ebbe a projektbe, mert nagyon fontos számára a női egyenjogúság, így elengedhetetlennek tartja, hogy a nők ugyanannyit keressenek, mint a férfiak, s ugyanolyan arányban legyenek képviselve a szenátusban. 

„A nők meg fogják változtatni a világot" – mondta a művész, aki a felesége, Kristin Bowler segítségével együtt alkotta meg a „csoportképet".

„Ez egy jó alkalom volt a nők számára, hogy összegyűljenek, és a testükkel üzenjenek"  – tette hozzá Bowler.

A fotózáson – amely Tunick szerint nem tiltakozás volt – megjelent a rendőrség és az FBI is, de nem avatkoztak közbe – emlékeztet az EL País.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.