Szappanok miatt kellett evakuálni egy teljes falut

Teljesen lezártak egy francia falut kedden, miután az egyik lakója Made in Syria feliratú csomagot talált egy házfelújítás során.

A Calais-hoz közeli Bruay-La Bussiére falucska rendőrsége egy nagyon zavaros hívást kapott kedden, dél körül. Az egyik ingatlan tulajdonosa azt mondta, hogy rejtélyes csomagokat talált a házában – Made in Syria felirattal –, amelyek valószínűleg robbanószert tartalmaznak.

A faluban azonnal megkongatták a vészharangokat, a helyszínen egy tucat rendőr jelent meg, a forgalmat lezárták, és elrendelték a helyiek evakuálását. Mintegy 1000 diáknak kellett elhagyni egy közeli középiskolát is – írja a Local francia kiadása. Egy órával később tűzszerészek érkeztek a helyszínre, akik lélegzetvisszafojtva vizsgálták meg a dobozokat.

A riasztásról hamar kiderült, hogy csak vaklárma volt. A csomagok ugyanis szappant tartalmaztak, melyek az egyik szíriai nagyvárosban, Aleppóban készültek.

A rendőrség időközben az ingatlan előző bérlőjét is megtalálta, aki elmondta, hogy barátja fia kérte meg, hogy tárolja a házban a dobozokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.