Szanyi Tibor az EP-küldöttség alelnökeként megy Ukrajnába

Első alelnökévé választotta alakuló ülésén Szanyi Tibort az EU-ukrajnai parlamenti együttműködési bizottságba delegált EP-küldöttség.
A küldöttség kiemelt szerepet akar játszani az ukrán-orosz konfliktus kezelésében, célul tűzve ki az Európai Unió egységes fellépésének erősítését a nemzetközi jogba ütköző orosz törekvésekkel szemben - hangsúlyozta erről kiadott szerdai közleményében az MSZP európai parlamenti delegációjának vezetője.

E megbízatás - fűzte hozzá - lehetőséget teremt arra is, hogy felhívja az európai partnerek figyelmét az ukrán válságnak a nemzeti kisebbségekkel, valamint az energiaellátás biztonságával kapcsolatos, Magyarország számára is különösen fontos szempontjaira.

Szanyi Tibor már első alelnöki minőségében vesz részt Kijevben a csütörtökön kezdődő 11. Jalta Európai Stratégia (angol rövidítéssel: YES) nevű konzultációs fórum éves találkozóján, ahol ukrán vezetők mellett részt vesznek vezető uniós politikusok is.

Az Európa és Ukrajna együttműködésének kérdéseire összpontosító Jalta Európai Stratégiát 2004-ben hozták létre azzal a céllal, hogy lehetőséget teremtsenek a politikai döntéshozók és a szakemberek, üzletemberek, illetve a civil társadalom közötti eszmecserére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.