Szanyi: Nyomást kell gyakorolni a Kremlre

Üdvözlendő, hogy további hat hónapra meghosszabbították a tiltólistán szereplő magánszemélyek elleni szankciókat, és hogy további gazdasági szankciókat kívánnak bevezetni - mondta hétfő este strasbourgi felszólalásában Szanyi Tibor.
Nem csak az ukrán szuverenitásra, de az európai egységre is veszélyt jelent Oroszország, ezért ezt is figyelembe kell venni a szankciók előkeszítésekor - jelentette ki Szanyi, aki az Európai Parlament EU–Ukrajna Parlamenti Együttműködési Bizottágba delegált küldöttség első alelnökeként szólalt fel Strasbourgban.

"Oroszország és egyes cselekedeteinek növekvő politikai támogatottsága az Európai Unión belül nem véletlen. Ezért a szankcióknak biztosítaniuk kell, hogy pártok vagy politikusok sem nemzeti, sem európai szinten ne kaphassanak orosz pénzügyi támogatást azért, hogy orosz politikai célokat szolgáljanak, és ez által egyúttal közös európai értékeket ássanak alá. Ez nem csak azt tenné lehetővé, hogy nyomást gyakoroljuk a Kremlre, hogy vonjon vissza minden támogatást a szeparatista csoportoktól, de egyúttal azt is elősegítenénk vele, hogy Oroszország ne befolyásolhassa az egyes tagállamok szélsőséges politikai erőinek finanszírozásával az európai vagy tagállami döntéseket" - tette hozzá.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.