A francia rendőrség politikai nyomás nélkül számol

Számháborúba bonyolódtak a melegházasság engedélyezése ellen tiltakozó, múlt heti párizsi tömegfelvonulás szervezői a párizsi rendőrprefektúra vezetőivel.

A szervezők szerint több mint egymillió résztvevője volt a megmozdulásnak, ezzel szemben a rendőrségi becslések „legfeljebb 340 ezer felvonulóról” szóltak. A szervezők gyakorlatilag a rendőrségi vezetők szakmai tisztességét vonták kétségbe, és utalások történtek arra is, hogy a prefektúra a „baloldali hatalom igényei szerint számolt” volna.

A rendőrség viszont kitart igaza mellett. A párizsi prefektúra közleménye hangoztatta: a rendőrség az egész megmozdulás alatt filmezett, és a felvételek alapján készült becsléseket kétszer is átszámolták a szakemberek. A rendőrségi tömegszámlálás szabályai szigorúak és átláthatók – ezzel szemben nem világos, hogy a szervezők milyen módszerrel jutottak el egymilliós becslésükig – hangzik a rendőrségi közlemény.

A prefektúra sértődötten utasította vissza a politikai nyomás vádját, és emlékeztetett rá, hogy a testületben minden párt és szakmai szervezet hívei jelen vannak, csakúgy, mint az azonos neműek házasságának ellenzői és támogatói. Manipulációs szándék esetén az ezzel elégedetlen rendőrségi tisztviselők ezt nyomban jelezték volna a nyilvánosságnak – mutat rá a közlemény, megerősítve, hogy a 340 ezres becslés konszenzust élvez a testületen belül.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.