A függönyök kaptak lángra Dubajban

A látványos tűz ellenére mindössze tizenhatan sérültek meg könnyebben a lángoló dubaji hotelben. A CNN információi szerint a huszadik emelet egy lakosztályában a függönyök fogtak tüzet.

Még péntek reggel is gomolygott a füst a hatvanhárom emeletes luxusszálló épületéből. A hotelben helyi idő szerint csütörtök éjjel 9 óra 30 perc körül ütött ki a tűz, amit a tűzoltóknak csak péntek hajnalban sikerült eloltani.

Szemtanúk szerint a Dubaj belvárosában álló toronyház oldalán felcsapó lángokat robbanások kísérték. Az eseményeket az egyik közeli szálloda erkélyéről figyelő Bruce Szczepanski azt mondta, hogy még kilenc órával a tűz kitörése után is lehetett hallani, ahogy az épület egyes részei összeomlanak. „Hatalmasak a lángok és hallani a puffanásokat, ahogy az épület szerkezete összeomlik" - mesélte.

Egy CNN-nek nyilatkozó forrás szerint a lángok a huszadik emelet egyik lakosztályában kaptak bele a függönyökbe. 

Legalább 16 ember szorult orvosi ellátásra főleg a tömeg és a füst miatt szenvedett kisebb sérülések miatt – számoltak be a dubaii hatóságok.

A CNN helyszínen tartózkodó tudósítója, Jaqueline Hurtado, épp egy közeli étteremben volt, amikor egy "hangos pukkanást" hallott. Először azt gondolta, hogy hamarabb kezdődött a tűzijáték. "Aztán láttam, hogy emberek sikoltoznak és futnak." Kiderült, hogy a szomszédos hotel gyulladt ki, ami miatt ki is ürítették a környéket. "A tűz nagyon gyorsan terjedt. Pillanatok alatt lángra kapott az épület."

Egy másik szemtanú, Maha Abouelnebin és családja a hotel éttermében vacsorázott, amikor meglátta a lángokat. 

„Azonnal eldöntöttük, hogy ki kell jutnunk onnan, mert láttuk, hogy az épületről hullik a törmelék" - mesélte Abouelnebin a CNN-nek. A személyzet kiürítette a szállodát. „Kijuttattak minket nyugodtan és gyorsan. Le voltunk nyűgözve, milyen könnyen kijutottunk."

Azoknak a vendégeknek, akiknek a tűz miatt el kellett hagyniuk a hotelt, más szállást biztosítanak –  tájékoztattak a hatóságok.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.