Szakított a Híddal az egyik alapító

Saját bevallása szerint Vörös Péter azért mondott le pártelnökségi tagságáról és más tisztségeiről, mert a szlovákiai magyar pártban nincs meg az igény a magyarság ügyének képviseletére.

Lemondott a pártelnökségi tagságáról, valamint más tisztségeiről is Vörös Péter, a Most-Híd párt egyik alapító tagja, volt parlamenti képviselője.  „Számomra a magyarság ügye, a kisebbségi jogaink melletti határozott és egyértelmű kiállás kulcsfontosságú és ehhez kell megnyernünk a velünk együtt gondolkodó szlovákokat. Sokáig úgy gondoltam, hogy ez az alapállás a párton belül képviselhető, hiszen mindannyian ugyanazt akarjuk, ugyanazért dolgozunk. Mára be kellett látnom, hogy erre a fajta gondolkodásra a párt vezetésében nincsen igény és azok a választók, akiket ezzel meg tudtunk volna szólítani, elfordultak tőlünk, más pártot támogattak vagy nem mentek el szavazni. Meggyőződésem, hogy a két, magyar érdekeket felvállaló pártnak meg kell találnia az egymáshoz vezető utat, mert a szlovákiai magyarokat nem lehet még egyszer olyan helyzetbe hozni, hogy tanácstalanul álljanak az urnák előtt, vajon miként válasszanak. Az üres gesztusok, az alibikeresés, a másikra mutogatás ideje lejárt.“ - állapítja meg közleményében.

Lapunknak nyilatkozva hozzátette: - Lemondásom közvetlen oka az volt, hogy az ígérgetések ellenére az egyik révkomáromi magyar tannyelvű általános iskolának még mindig nem folyósították az uniós pályázaton elnyert támogatást, ezért pedig szerintem Simon Zsolt, volt agrár-és vidékfejlesztési miniszter, a Híd-Most párt egyik alelnöke a felelős – szögezte le.

Vörös Péter két éven át a Híd-Most parlamenti képviselője volt. Idén, a márciusi előrehozott voksolásokon a kilencedik helyen indult, de végül a preferenciaszavazatok összeszámlálása után csak a tizenötödik lett. A  végeredmények alapján azonban csak tizenhárom Híd-jelölt  jutott be a képviselőházba. Értesüléseink szerint Bugár Béla ezután a pártigazgatói tisztséget ajánlotta fel neki, ezt azonban Vörös Péter nem fogadta el, aki közölte, hogy továbbra is a Híd-Most tagja marad.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.