Szakított a francia elnöki pár

A hírt Francois Hollande maga jelentette be szombat este.

Szakított a francia elnöki pár. Két héttel azután, hogy a Closer magazin leleplezte, Francois Hollande államfőnek viszonya van egy nála 18 évvel fiatalabb színésznővel, Julie Gayet-vel, szombat este az elnök is megerősítette, hogy válik a barátnőjétől, Valérie Trierweilertől.

A Paris Match 48 éves újságírónője a 2000-es évek közepe óta élt együtt Hollande-dal, aki soha nem nősült meg. Az elnök négy gyermekének anyja Ségolene Royal, a 2007-es elnökválasztás szocialista jelöltje, akivel több mint két évtizedig élt együtt.

A hírt Hollande a francia hírügynökséggel, az AFP-vel közölte. Jelezte, hogy magánemberként és nem államfőként szólalt meg, miután a magánéletéről van szó. „Tudatom, hogy véget ér a közös életem Valérie Trierweilerrel” – fogalmazott. A bejelentés előtt néhány órával az elnökhöz közel álló körökből már kiszivárgott a szakítás híre, de ezt az Élysée-palota sietve cáfolta.

Pénteken még úgy volt, hogy Trierweiler két napon át, vasárnap és hétfőn még first lady lesz, Indiába kíséri el Hollande-ot, de az elnök végül egyedül utazott el vasárnap a szubkontinensnyi országba. A február 11-én kezdődő hivatalos amerikai látogatásra Hollande valószínűleg a 41 éves Gayet-t viszi  el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.