Szakadékban a békefolyamat

Legyenek valódi vezetők! - sürgette az izraeli és palesztin politikusokat John Kerry, ezúttal Algériából. Az amerikai külügyminiszter joggal tart attól, hogy összeomlik a hónapok óta tartó és kitűzött dátumának végéhez közeledő tárgyalássorozat.

Kerry megbízottja, Martin Indyk nagykövet egy hétórás rendkívüli tárgyalásra hívta össze a feleket, de az ellentétek nem csökkentek. A palesztinokat most az bőszíti, hogy Izrael a korábbi megállapodással ellentétben nem fogja elengedni palesztin foglyok új, immár a negyedik csoportját, Cipi Livni izraeli igazságügyi miniszter szerint viszont amiatt van vége a békefolyamatnak, mert a Palesztin Hatóság benyújtotta csatlakozási kérelmét tizenöt ENSZ-szervezethez, ezzel megszegve a foglyok szabadon engedésének a feltételeit.

Eközben az izraeli kormány új engedélyt bírált el 700 lakás felépítéséről a megszállt területeken. Izraeli részről egyébként feltétel az is, hogy az Egyesült Államok elengedje Jonathan Pollardot, a 29 éve amerikai börtönben ülő izraeli kémet. Most úgy tűnik, ebből semmi nem lesz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.