Szabadon engedték Izraelben a segélyszállító utasait

Szabadon engedték, egyúttal kiutasították a zsidó államból pénteken az izraeli hatóságok annak a palesztinoknak szánt segélyt szállító libanoni hajónak az utasait, amelyet előző nap tartóztattak föl, mert megpróbálta kijátszani a Gázai övezet köré vont zárlatot.

Az izraeli hatóságok elengedték, egyúttal kiutasították a zsidó államból pénteken annak a palesztinoknak szánt segélyt szállító libanoni hajónak az utasait, amelyet előző nap tartóztattak föl,  mert megpróbálta kijátszani a Gázai övezet köré vont zárlatot.

Az utasok közül tíz embernek Libanonba, Hilarion Capuccinak - Jeruzsálem volt görög-katolikus érsekének, aki szintén rajta volt a hajón - Szíriába kell távoznia. Több palesztinpárti aktivistát Európába küldenek vissza.

Azt az ezer zacskó vért, amelyet az izraeli Asdod kikötőjébe kísért hajó szállított, továbbították a Gázai övezetbe az izraeli hadsereg közlése szerint. A hajó ezenkívül libanoni és palesztin  civil szervezetek által felajánlott tetemes mennyiségű gyógyszert, élelmiszert, továbbá ruhákat, tisztítószereket és játékokat szállított.

A Hamász mozgalom szóvivője elítélte az izraeli haditengerészet csütörtöki fellépését, amelyet az "izraeli megszállás libanoni testvéreinkkel szembeni kalózcselekedetének" nevezett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.