Svéd neonáci milliomosnak lopták el Auschwitz feliratát

Lars-Göran Wahlström, a svéd neonáci mozgalom ismert személyisége januárban úgy nyilatkozott, hogy az Arbeit macht frei (A munka szabaddá tesz) szövegű felirat eltűnéséhez semmi köze.

Egy svéd milliomos, Lars-Göran Wahlström áll az egykori auschwitzi náci haláltábor feliratának ellopása mögött, ő volt az, aki a történelmi felirat eltulajdonítását az egyik gyanúsítottól, barátjától, a svéd Anders Högströmtől megrendelte - jelentette a Rzeczpospolita című lengyel lap csütörtökön.

    A mértékadó lengyel újság a Lengyelországban vizsgálati fogságban ülő Högström kihallgatási jegyzőkönyveire hivatkozik. A krakkói ügyészség a lap jelentését nem erősítette meg. Wahlström, aki a Rzeczpospolita szerint a svéd neonáci mozgalom ismert személyisége, januárban az Expressen című stockholmi lapnak úgy nyilatkozott, hogy az Arbeit macht frei (A munka szabaddá tesz) szövegű felirat ellopásához semmi köze, Högström kijelentései a "szabad fantázia" körébe tartoznak, a gyanúsított ezzel pénzre akar szert tenni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.