Surján kinézte a román elnök lányát

Surján László ellenzi Elena Basescu európai néppárti tagságát – írja a Cotidianul román napilap a HotNews hírportálra hivatkozva. A magyar politikusnak nem tetszik a 28 éves exmodell pártváltogatása, és az sem, hogy legalizálná a könnyű drogokat.

Az unió parlamentjébe a Fidesz-KDNP listáján bejutott politikus állítólag elektronikus körlevélben juttatta kifejezésre: nem ért egyet azzal, hogy Traian Basescu lánya, az európai  parlamenti választásokon független jelöltként indult Elena Basescu az Európai Néppárt frakciójához tartozzon. Surján állítólag az EP  belső rendszerében küldött e-mailt június 18-án a néppárti frakció összes tagjának, beleértve Wilfried Martens néppárti elnököt is, kérdésekben érzékeltetve kifogásait.

A román elnök 28 éves lánya, aki korábban a modellszakmában  futott be karriert, az EP-választásokon a Demokrata  Liberális Párt (D-LP) listáján indult volna, ám ez a párton belül  sokak ellenállását kiváltotta. Elena ezért kilépett a pártból, és  független jelöltként szállt versenybe, és 4,22 százalékos eredményével bejutott az európai testületbe. Ezután lépett vissza a D-LP-be.

Surján azt  firtatja: érdeke-e ennek az európai frakciónak, hogy olyan személyt fogadjon soraiba, aki megoszthatja ezt a csoportot. Emlékeztet, hogy Elena a választások előtt kilépett a pártjából, független jelöltként indulva pedig veszélyeztette a D-LP sikerét, hiszen szavazatok vonhatott el tőle.

Surján a lap szerint utal arra is, hogy  Elena egyik – később visszavont nyilatkozatában a könnyű drogok legalizálását is felvetette. A magyar politikus úgy  fogalmaz, Elena családja nevének reputációját kihasználva szállt ringbe a választásokon. „Támogatjuk a nepotizmust?” – teszi  fel a kérdést a magyar politikus.

Elena Basescu visszatért a papa által támogatott pártba
Elena Basescu visszatért a papa által támogatott pártba
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.