Őrizetbe vették az ellenzéki elnökjelöltet Srí Lankán

Őrizetbe vette a Srí Lanka-i katonai rendőrség hétfőn Sarath Fonsekát, aki a fő ellenzéki jelölt volt a múlt hónapban tartott elnökválasztáson, de alulmaradt Mahinda Radzsapaksze hivatalban lévő államfővel szemben - közölte Fonseka pártja.

A Népi Felszabadítási Front (JVP) szerint katonák hatoltak be a párt irodájába, magukkal hurcolták és börtönbe zárták Fonsekát.

Fonseka, aki korábban a hadsereg parancsnoka volt, a január 26-elnökválasztáson a voksok 40,1 százalékát kapta meg. Ezzel alulmaradt a szavazatok 57,9 százalékával kényelmes győzelmet arató Radzsapakszéval szemben.

Fonseka a voksolás után közölte, hogy panaszt emelt a választási bizottságnál, a legfelsőbb bíróságtól pedig számos szabálytalanságra hivatkozva kérni fogja az eredmény eltörlését.

Radzsapaksze egy héttel ezelőtt államcsínytől tartva felmentett tizenkét magas rangú katonatisztet.

Az elnökválasztás másnapján katonák egész napra körülvették azt a colombói szállodát, ahol Fonseka tartózkodott. Az intézkedést azzal indokolták, hogy az épületben rejtőző dezertőrök után kutatnak. Múlt pénteken Fonseka irodájában házkutatást tartottak a biztonsági erők, "tiltott anyag" után kutattak.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.