Spanyolország bepanaszolta a görög miniszterelnököt

A görög miniszterelnök verbális támadást intézett Spanyolország ellen, ezért a spanyol kormány hivatalosan kérte az Európai Bizottság és az Európa Tanács elnökét is, hogy ítéljék el Alekszisz Ciprasz kijelentését - írta internetes oldalán az El Mundo című spanyol napilap vasárnap.

A görög kormányfő szombaton egy athéni pártrendezvényen beszélt arról, hogy szerinte Görögországgal szemben létrejött egy Madrid-Lisszabon tengely. A két dél-európai ország igyekezett tönkretenni a görög kormányt, és megbuktatni az euróövezeti pénzügyminiszterekkel folytatott tárgyalásokat a görög adósságválság rendezéséről - mondta Ciprasz.

Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök felháborodva reagált a nyilatkozatra, és tiltakozott Jean-Claude Junckernél, az Európai Bizottság elnökénél, illetve Donald Tusknál, az Európa Tanács elnökénél, kérve, hogy tegyenek lépéseket a görög kormányfővel szemben.

A spanyol kormány szerint Ciprasz kijelentése ellentétes a szolidaritás szellemével, amelynek uralnia kellene a tagállamok egymáshoz való viszonyát, miközben Spanyolország ezt a szolidaritást már jócskán bizonyította, hiszen a görögöknek nyújtott nemzetközi mentőcsomaghoz 26 milliárd euróval járultak hozzá a spanyol adófizetők - áll az El Mundóban.

A lap úgy tudja, Portugália is tiltakozik az Európai Uniónál az elhangzottak miatt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.