Spanyol nemzeti színű bójákra lőttek brit tengerészek

A brit kormány kénytelen volt bocsánatot kérni pénteken Madridtól, mert tengerészei spanyol nemzeti színekre festett bójákon gyakorolták a lövészetet Gibraltárban.

A spanyol parti őrség még kedden kapta rajta a brit őrjáratot, hogy a gibraltári vizeken egy sárga-vörös színű bójára  lövöldözött, és észrevett egy másik brit hajót is, amely éppen  begyűjtött egy ugyanolyan színű célpontot. Az ügyet az El Mundo  spanyol napilap szellőztette meg pénteki számában. Az újság szerint  az elmúlt hónapokban megszaporodtak a hasonló incidensek a két  ország tengerészete között. Spanyolország igényt tart Gibraltárra, amely 1704 óta van brit kézen.

A spanyol külügyminisztérium pénteki közleménye szerint bekérették a brit nagykövetet, és magyarázatot kértek tőle, mire azt kapták válaszul, hogy a céltábla színei "nem szükségszerűen ábrázolták a spanyol lobogót, noha hasonlónak tűntek". A diplomata  elismerte, hogy az incidens "az ítélőképesség és megértés képességének hiányára" utal, és bocsánatot kért.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.