Sötétségbe borult a Krím

Valószínű, hogy felrobbantották azokat a távvezetékeknek az oszlopait, amelyek az Oroszország által tavaly márciusban annektáklt ukrán területet árammal látják el. Kétmillióan maradtak áram nélkül.

„Az oszlopok állapotából arra kell következtetni, hogy tüzérségi támadás vagy robbantás történt szombat éjjel" – közölte Ukrajna állami energia-szolgáltató társasága, az Ukrenergo.  A Krím-félsziget energia-ellátását továbbra is Ukrajna biztosítja.  

BBC Mihail Seremetre, Krím miniszterelnök-helyettesére hivatkozva azt írja, a kórházak áramellátásukat saját áramfejlesztőikkel biztosítják. A brit portál azt írja, Szimferopolban, Jaltában és Szakiban sikerült részlegesen helyreállítani az áramszolgáltatást, ám így is csaknem kétmillióan maradtak áram nélkül. A rendkívüli helyzetek minisztériuma szükségállapotot rendelt el, és készenlétbe helyezte a mentőegységeket.

A krími tatárok, akik ellenzik az orosz hatalomátvételt, Herszon térségében tiltakozó gyűlést tartottak, nem messze a megrongált vezetékektől  – jelentette az orosz RIA hírügynökség.

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.