Sosem derül ki, mi okozta a magyar áldozatokat követelő hajókatasztrófát

Valószínűleg nem lehet feltárni a két magyar halálos áldozatot követelő vasárnapi németországi hajókatasztrófa okát. A baleset feltárásával megbízott szakértő szerint annyira szétroncsolódott a Duna-Majna-Rajna csatornán Erlangennél híd alá szorult szállodahajó állítható magasságú vezetőállása, hogy már nem lehet megállapítani, hogy meghibásodás vagy emberi mulasztás okozta-e a katasztrófát 

 

Az erlangeni városvezetés szóvivője szerint a vezetőállást mozgató berendezést teljesen szétrombolta az ütközés, ezért valószínűleg örökre homályban marad, hogy miért nem sikerült behúzni a kabint azelőtt, hogy a hajó a vasúti hídhoz ért.

Az áldozatok a hajó legénységéhez tartoztak, egyikük 33, a másik 49 éves férfi volt. A kabinroncsba szorulva haltak meg.

A Budapestre tartó szállodahajón 181 utas és 49 fős legénység tartózkodott. A baleset vasárnap hajnali fél kettő körül történt az Erlangen Frauenaurach nevű városrészénél álló hídnál. Az utasok az ütközés után még négy órán át a hajó fedélzetén voltak, kimentésük reggel hatkor kezdődött. Mintegy kétszáz fős mentőcsoport vett részt az evakuálásban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.