Soros-könyveket égettek Oroszországban

A Soros-alapítvány gondozásában megjelent több mint 50 könyvet égettek el a hatóságok, továbbá több mint 500 ilyen kötetet távolítottak el főiskolai könyvtárakból az Oroszországhoz tartozó Komi Köztársaságban, mivel azok szerintük olyan nézeteket tartalmaznak, amelyek "idegenek az orosz világnézettől" - közölte csütörtökön az AP amerikai hírügynökség.

A Komi Köztársaság oktatási és ifjúságpolitikai minisztériuma megerősítette a hírt, a tárca vezetője tudatta: a könyveket elnöki utasításra semmisítették meg, A vorkutai Bányászati és Gazdasági Főiskola könyvtárosa szerint az alapítvány 53 könyvét égették el az intézmény hátsó udvarában. A kötetek "a könyvtár idejétmúlt anyagai közé tartoztak".

Az orosz főállamügyészség november végén nem kívánatossá nyilvánította Soros két alapítványát, a Nyílt Társadalom Alapítványt és a Nyílt Társadalom Intézetének (OSI) Támogatási Alapítványát, ugyanis megállapították: a két szervezet veszélyezteti Oroszország alkotmányos rendjét és az állam biztonságát.

Moszkvai politikusok rendszeresen oroszellenes retorikával, az ország érdekeibe való beavatkozással vádolják Soros Györgyöt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.