Sokan támogatják Bárdos Gyulát

Bárdos Gyula, a Magyar Közösség Pártjának államfőjelöltje csütörtök délután átadta Pavol Paska pozsonyi házelnöknek azt a hatalmas csomagot, amely összesen 46 ezer 625 támogató aláírást tartalmaz.

"Minden várakozást felülmúlt ez a megtisztelően nagy támogatottság, amely néhány nap alatt gyűlt össze, s azt igazolja, hogy elsősorban a felvidéki magyarok, de más szlovákiai polgárok is egyetértettek azzal, hogy induljak az elnökválasztáson, s így ismét igazoljam, hogy nemzetrészünk tagjai nem másodrangú, hanem egyenjogú állampolgároknak tartják magukat, akik szabadon kívánnak élni az alaptörvény által szavatolt jogaikkal" – mondta lapunknak a szlovákiai magyar politikus.

Bárdos Gyulát egyébként tizenhat szlovák parlamenti képviselő is támogatta, amit ugyancsak jelentős gesztusként értékelt.

Pavol Paska a szlovákiai elnökválasztás első fordulóját március 15-ére hirdette meg. Ha egyik jelölt sem kapja meg a leadott érvényes szavazatok több mint ötven százalékát, akkor két héttel később második fordulót rendeznek, amelyen az első körben két legjobban szereplő személy méretteti meg ismét önmagát. Az elnökválasztáson az a szlovákiai polgár vesz részt, aki legalább tizenöt honatya támogatását szerezte meg, vagy minimum tizenötezer polgár aláírását gyűjtötte össze. A határidő csütörtök éjfél.

Biztosan indulhat a választásokon Robert Fico jelenlegi kormányfő, továbbá a szlovák kereszténydemokrata Pavol Hrusovský és Ján Carnogurský, valamint más jobboldali, illetve civil jelölt, köztük Viliam Fischer, neves szívsebész, Andrej Kiska vállalkozó és Jozef Simko, a gömöri járási székhely, Rimanszombat (Rimavská Sobota) polgármestere. A Bugár Béla vezette Híd parlamenti képviselői Pavol Hrusovskýt támogatják.

Bárdos Gyula, az MKP jelöltje
Bárdos Gyula, az MKP jelöltje
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.