Tizenöt halott egy hotel elleni támadásban

Iszlamista szélsőségesek rohantak le egy szállodát Szomália fővárosában, Mogadishuban. Az incidensnek eddig tizenöt halálos áldozata van, de rendőrség közlések szerint az incidens már véget ért.

Az al-Shabaab terrorszervezet harcosai a fővárosban található Hotel Maka Al Mukaramba törtek be péntek délután, és túszul ejtettek több kormányzati tisztségviselőt. Az épületet éjszaka megrohamozták az afrikai ország biztonsági erői, és harcba szálltak a támadókkal.

Reutersnek nyilatkozó Farah Aden rendőr ezredes elmondta, hogy legalább tizenöt ember vesztette életét a merényletben, több mint húszan megsebesültek. Az áldozatok között van Szomália genfi nagykövete, civilek, a hotel biztonsági őrei és a katonák is.

Ali Mahamud Rage al-Shabaab szóvivője e-mailen jelezte, hogy a szomáli terrorszervezet hjtotta végre a támadást. Rage szerint az al-Shabaabnak több harcosa életét vesztette a tűzpárbajban, néhányan elmenekültek és még több erőszakot ígérnek. A terrorszervezet műveleti vezetője, Abdiaszisz Abu Muszab ehhez a maga részéről annyit tett hozzá, hogy a kvázi az al-Kaida  helyi leányvállalataként működő terrorszervezet csak a kormányzati tisztségviselőket vette célkeresztbe, a civileket megkímélték.

Februárban egy másik fővárosi szállodát is megtámadtak az al-Shabab harcosai, huszonöt ember életét oltva ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.