Ján Slota a szlovák Belbiztonsági Tanács összehívását sürgeti

Nem az ENSZ Biztonsági Tanácsának összehívását – ahogy tévesen jelent meg Magyarországon -, hanem Szlovákia Belbiztonsági Testületének mielőbbi összejövetelét sürgeti Ján Slota.

A Szlovák Nemzeti Párt elnöke szerint a helyzet rendkívül komoly, hiszen a hazájában náci egyenruhában magyar félkatonai szervezetek masíroznak, amelyek létezését eltűrik a túlságosan engedékeny magyarországi törvények.

„Budapesten szlovák zászlót égetnek, szlovák tévéstábok tagjait inzultálják. Ibekövetkezett mindaz, amire a Szlovák Nemzeti Párt évek óta figyelmeztet. Ilyen provokációk nem fordulhatnek elő NATO-tagok és uniós tagországok között“ – vélekedett a szlovák pártvezér.

Hozzátette: Göncz Kinga és a magyar kormány odahaza képtelen rendet teremteni, ezért úgy állítják be a történteket, mintha a két ország közötti feszültséget Szlovákia okozná. Mára azonban kiderült, mi az igazság, kik szítják az indulatokat – közölte Ján Slota. Aki Szlovákia és a szlovákiai polgárok érdekében a Belbiztonsági Testület mielőbbi összehívását sürgette.

A testületet az államfő hívja össze, tagja többek között a kormányfő, továbbá a védelmi és a belügyi tárca vezetője.

Pozsonyi tudósítónktól

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.