Slota szerint a magyarok Szlovákiába exportálják a problémákat

Magyarország gazdaságilag csődbe jutott, s ezért exportálja problémáit Szlovákiába - állítja a pozsonyi kormánykoalícióban részt vevő Szlovák Nemzeti Párt elnöke, Ján Slota a SITA hírügynökségnek szombaton adott interjújában.

"Meg vagyok győződve arról, hogy a déli szomszédaink problémáinak exportját Szlovákiába elsősorban a totális gazdasági kudarcuk váltotta ki. A Magyar Köztársaság gazdaságilag tönkrement. Ha nem kaptak volna 25 milliárd dolláros injekciót, akkor ennek az államnak a gazdasága leállt volna. Az az érzésem - és erről meg vagyok győződve -, hogy ezt a hatalmas problémát sajnos szélsőséges és radikális erővel próbálják meg elfedni" - nyilatkozta Ján Slota a szlovák hírügynökségnek. Slota úgy fogalmazott, hogy a jéghegy csúcsát a neofasiszták királyhelmeci akciója jelentette.

"A nyilasok még a háború utolsó napjaiban is lőtték a zsidókat a Duna-parton. Lelőtték őket, és a Dunába dobálták. Az ilyen emberek, ha eljönnek megemlékezni a bécsi döntésről, melynek következtében Szlovákiától elszakították déli részeit és a fasiszta, horthysta Magyarországhoz csatolták, és megengedik maguknak, hogy egyenruhában jöjjenek Királyhelmecre koszorúzni, nos az az abnormális szemtelenség és arrogancia megnyilvánulása" - fejtette ki véleményét a magyarokat gyakran támadó szlovák koalíciós pártelnök.

Az önmagát Nemzeti Őrseregnek nevező csoportosulás 28 tagja november 8-án, a kelet-szlovákiai Királyhelmecen próbált megemlékezni az első bécsi döntés 70. évfordulójáról.  Az egyenruhás személyeket a szlovák rendőrség letartóztatta, de másnap elengedték őket. Ugyanakkor tiltott önkényuralmi jelképek viselése és az emberi szabadságjogok elleni propaganda gyanújával bűnvádi eljárást indítottak ellenük.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.