Slota hazaárulással vádolná a szlovákiai magyar pártokat

Hazaárulással gyanúsította meg Ján Slota azokat a szlovákiai magyar képviselőket, akik részt vesznek a Kárpár-medencei Magyar Képviselők Fórumának e hét végi tanácskozásán.

A pártelnök  közölte, hogy a jövő héten felkéri a törvényhozás mentelmi bizottságát, hogy fosszák meg őket a képviselői mandátumuktól, egyúttal pedig az ország főügyészéhez fordul, mert megszegték képviselői esküjüket, s ezzel hazaárulást követtek el.

A KMKF Ján Slota meggyőződése szerint az Országggyűlés egyik intézménye és jogi értelemben kötődik a magyar parlamenthez. Lapunk megkeresésére Berényi József közölte: az MKP valamennyi parlamenti képviselője elfogadta Szili Katalin meghívását. Visszautasította Ján Slota vádaskodásait, mert a KMKF statútuma leszögezi, hogy „ testület létrehozásának és működésének nincs nemzetközi jogi relevanciája.

A KMKF konzultációs fórum, melynek összejövetelein olyan törvényhozók vesznek részt, akiknek hasonló problémáik, egybeeső érdekeik is vannak.“ - mutatott rá az MKP elnök-helyettese, aki szerint Ján Slota ezzel a vádaskodással pártja és saját korrupciós botrányairól iparkodik elterelni a közvélemény figyelmét. Érdeklődésünkre Bugár Béla közölte, hogy a Híd-Most ugyancska meghívott vezetői nem utazak el Budapestre, mert ma tartják a párt közgyűlését

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.