Skandináv egységfront jöhet létre Magyarország ellen

Magyarország elleni skandináv egységfrontot hozna létre Morgan Johansson svéd bevándorlási miniszter.

A tárcavezető csütörtökön szülővárosában, Lundban találkozott dán, norvég és finn kollégájával. A megbeszélés témája azoknak a bevándorlóknak a visszatoloncolása volt, akiket Magyarországon regisztráltak elsőként az EU-ban - írja a 444 a svéd Sydsvenskan című lapra hivatkozva.

Johansson egy Északi Frontot akar létrehozni, s a skandináv országokkal egységesen akar nyomást gyakorolni Magyarországra. Svédországban legalább ezer olyan szíriai és afgán él, akik a balkáni útvonalon, Magyarország érintésével érkeztek a skandináv országba.

Johansson szerint a dublini szabályozás miatt a menedékkérők kérelmét Magyarországon kell elbírálni. Mint kiderült, a bevándorlási miniszter néhány napja a svédországi magyar nagykövettel is tárgyalt erről.

Svédországba tavaly 163 ezer menekült érkezett, a kormány becslései szerint kb. a felük kap menekültstátuszt. Az elutasított menekülteket a hatályos európai szabályok szerint abba az EU-tagállamba kell visszatoloncolni, ahol regisztrálták őket. Magyarország azonban többször egyértelművé tette, dublini egyezmény ide vagy oda, hazánk nem fogad visszatoloncolt menekülteket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.