Sertésteleppel tartanák távol a muszlim bevándorlókat

Bevándorlásellenes svéd aktivisták azt tervezik, hogy sertéstelepet hoznak létre a Gullberg városában található menekülttábor mellett, hogy így akadályozzák meg újabb bevándorlók elszállásolását Svédországban.

A gullbergi menekülttábor megépítését a helyi lakosok is ellenezték, a bevándorlásellenes aktivisták azonban úgy döntöttek, hogy levelet írnak a Svéd Migrációs Hivatalnak, melyben kifejezik nemtetszésüket. Az aktivisták úgy tartanák távol a menekülteket a várostól, hogy a tervezett központ közelében sertéstelepet hoznának létre.

A kezdeményezéssel egy helyi politikus, Henry Sandahl is egyetértett: „Tudjátok, hogy a muszlimok és a sertések nem barátok” – jegyzi meg a svéd Vidék Párt képviselője, aki kijelentésével arra utalt, hogy a sertés tisztátalan állatnak számít az iszlámban.

Svéd vallási szakértők szerint abszurd, amit az aktivisták terveznek: „Ez nonszensz, és azt mutatja, hogy milyen keveset tudnak az iszlámról” – hangsúlyozta Ake Sander professzor, aki hozzátette, bár a muszlimoknak tilos sertést vagy alkoholt fogyasztaniuk, és tiltott számukra a szerencsejáték is, de a Korán nem tartalmazza, hogy nem szabad disznók közelében élniük. A professzor szerint az aktivisták próbálkozása egy utolsó kétségbeesett erőfeszítés, hogy így tartsák távol a muszlim bevándorlókat.

The Local megjegyzi, hogy sokan a közösségi oldalakon adtak hangot undoruknak a bevándorlásellenes kampánnyal kapcsolatban. Van, aki inkább egy gigantikus szeméttelepet építene a menekülttábor mellé, hogy büdös szelek fújjanak a dühös lakosok irányába. A svéd kereszténydemokraták szóvivője egyenesen szörnyűnek és teljes bukásnak nevezte a sertéstelep ötletét.

Svédország volt az első olyan európai ország, amely 2013-ban automatikus menekültstátuszt adott a szíriai bevándorlóknak, melynek hatására rekordszintre emelkedett a menedékjogért folyamodók száma. A svéd bevándorlási hivatal ezért márciusban bejelentette, hogy korlátozza a menekültek számát, és ezentúl csak maximum 200-650 főt hajlandóak fogadni a táborokban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.