Seprűnyél miatt lőtte le az FBI-ügynök az egyik bostoni merénylő barátját

Ráborította az asztalt az FBI őt kihallgató ügynökére Ibragim Todasev, a bostoni terrortámadás feltételezett elkövetőjének, Tamerlan Carnajevnek a barátja, majd egy fémrúddal, feltehetően seprőnyéllel támadt a hatósági személyre, aki önvédelemből lelőtte - közölte pénteken magas rangú hatósági forrásra hivatkozva a The New York Times.

Korábban ugyancsak a bűnüldöző szervekre hivatkozó sajtójelentések azt állították, hogy Todasev május 22-én a floridai Orlandóban késsel támadt a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) emberére, sőt, tüdőn is szúrta, mielőtt lelőtték. A The Washington Post csütörtökön azt közölte, hogy a 27 éves csecsennél nem volt fegyver, amikor lelőtték.

A New York Times értesülése szerint Todasev a kihallgatáson elismerte, hogy köze volt egy, a massachusettsi Walthamban 2011-ben elkövetett hármas gyilkossághoz és Carnajevre is terhelő vallomást tett. A férfi éppen az írásos vallomásán dolgozott, amikor váratlanul ráborította az asztalt az FBI-ügynökre és egy fémrúddal, feltehetően egy seprő nyelével megtámadta.

A padlóra került ügynök rálőtt Todasevre, aki ettől hátratántorodott, de ismét rátámadt. Az FBI embere ekkor több lövéssel megölte. Az incidens alatt a szobában tartózkodott a massachusettsi állami rendőrség egy tagja is, aki nem használta fegyverét. A lap szerint a rázuhanó asztaltól az FBI-ügynök sérülést szenvedett az arcán, amit több öltéssel kellett összevarrni. Az ügyben a Szövetségi Nyomozó Iroda vizsgálatot indított, amelynek eredményét eddig nem hozták nyilvánosságra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.